Het maken van eiwit-ijs kan heel simpel zijn. Mix een melkvariant met eiwitpoeder, vries het in en gebruik de Ninja Creami om het ijs daadwerkelijk eetbaar te maken.

Eiwitpoeder:
In Nederland zijn er veel sportsupplementen verkopers.

Bereiding:
STAP 1. Voor 2 porties mix je 500ml melk met 2 scheppen eiwitpoeder (60g) in het bakje van de Ninja Creami. Zorg er voor dat er geen klontjes mee in de mix zitten. Wij gebruiken er een melkschuimer op batterij, die mixen goed, zijn makkelijk schoon te maken en zijn overal verkrijgbaar.

STAP 2. Bevries de mix in de vriezer, het duurt zeker 12uur voordat de mix volledig bevroren is.
STAP 3. Voor het beste resultaat zet je de bak met ijs voordat je het in de ijsmachine stopt ongeveer 1 minuut in warm water. Zorg er voor dat het warme water ongeveer ter hoogte van het ijs komt. Dit zorgt er voor dat er een klein ijslaagje smelt. Daardoor gaat de ijsmachine langer mee en krijg je het lekkerste ijs. Als je dit niet doet zal er een klein ijslaagje aan de zijkant blijven zitten.
Stap 4. Meestal is het ijs na 1 keer mixen een soort poeder. Doe het ijs dan nogmaals in de ijsmachine en gebruik de Remix knop. Soms doet de machine er meerdere keren over om het ijs een goede consistentie te geven.
Een halve bak, zo’n 280gram eiwit-ijs, bevat slechts 230kcal en maar liefst 32,2gram eiwitten. Eetsmakelijk!
Bekijk hier onder de beste recepten met enkel eiwitpoeder en een melkvariant
